Op een boerderij is al-tijd iets te doen. Omdat we ons beseffen hoe mooi dit leven is en (helaas)steeds unieker, delen we dit graag met anderen. Geen poespas, geen speciale activiteiten. Gewoon meedraaien in ons prachtige bedrijf zoals het is.
Een steentje bijdragen aan de dagelijkse gang van zaken.

Melkveehouderij
KOE is onderdeel van onze melkveehouderij, Philipsen Melkvee V.O.F. Hier vind je ruim 140 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Daarnaast hebben we 2 grote, lieve honden (Berner Sennen), 3 pony’s, een aantal katten, soms wat kittens en 3 konijnen.

Veiligheid
Wij, Janneke en Johan, begeleiden alle werkzaamheden actief om zo ieders veiligheid te waarborgen. Waar een onveilige situatie zich voor kan doen, laten we de hulpboeren op afstand meekijken. We werken met dieren waarvan de reactie niet altijd in te schatten is en gaan daar bewust mee om.

Dagelijkse werkzaamheden
Hieronder vind je een greep uit de werkzaamheden die er zoal zijn.
Bij KOE is geen dag hetzelfde en dit geeft je een idee hoe een dag eruit zou kunnen zien. We starten de dag met de hulpboeren altijd met een kopje koffie of thee in de boerenkeuken. Daarna … 


Koeien
… ga je het voer dat Johan voor de koeien heeft klaargelegd aanvegen, strooi je stro in de potstal, help je mee de koeien te verzetten naar een andere stal, loop je mee met de veearts die komt kijken naar een drachtige koe en soms help je Johan met het afkalven van een koe.

Kalfjes
… ga je de kalfjes voeren en melk geven, check je hun waterbakken en zorg je dat ze een lekker vers bedje van stro in hun hok hebben. Het komt regelmatig voor dat we de kalfjes moeten verplaatsen naar andere hokken. Hier help je Johan dan bij.

Pony’s
… zet je samen met Janneke de pony’s in de wei. Je checkt of ze nog voldoende water hebben in de wei en vervolgens ga je hun stallen uitmesten en voorzien van een schoon bedje van stro. Als je dit hebt gedaan, pak je een bezem en veeg je de grond rondom de stallen schoon zodat alles weer netjes is.

Huisdieren
… verzorg je samen met Janneke de konijnen, maak je hun hokken schoon en ruim je de ren op waar nodig. En natuurlijk mag ook er ook geknuffeld worden met Juul, Dotje en Kiki! Daarna is hond Sien aan de beurt. Sien moet veel bewegen dus daarom ga je een stukje met haar wandelen. Daarna borstel je haar vacht en geef je haar nieuw voer. Sien is er altijd voor in om even samen te spelen!

Boerenkeuken
… zorg je dat de boerenkeuken er weer tiptop uitziet! Je ruimt samen met Janneke de tafel af na de koffie (of je zet alles klaar voor de koffie), je haalt de schone spullen uit de vaatwasser en zet de vieze spullen erin. Vervolgens veeg of stofzuig je de vloer, doe je samen met Janneke boodschappen en maak je bijvoorbeeld samen soep voor de lunch.

Benieuwd naar wie wij precies zijn? Lees hier meer. 
Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Janneke.